Project: RVS trapconstructie
RVS trapconstructie

Innovatieve constructie ten behoeve van een essen houten trap. De moelijkheid zat in het feit dat maar zelden bouwkundige muren exact parallel staan.
De afwijkingen die je in de bouw tegenkomt, moesten in de constructie worden opgevangen.Het resultaat is natuurlijk allereerst een uitermate tevreden klant en daarnaast ook een unieke trap, die sterk is, voldoet aan de eisen, maar vooral ook erg mooi is om te zien.


Ingenieuze oplossing voor bevesting in de wand:
Ingenieuze oplossing


De vraag van de opdrachtgever was om in een modern nieuwbouwhuis een zwevende houten trap te maken, dus zonder trapbomen.
Nu zijn er maar weinig uitdagingen waar Van Grinsven Metaalbewerking niet op in gaat wanneer het met RVS te maken heeft, dus hebben wij daarop draadstangen met muurbussen ontwikkeld, alles in geslepen RVS.


Trap tijdens montage:
Detail van het toegepaste balanssysteemDe geslepen traptreden zijn van massief essenhout en voorzien van een dubbel, ingefreesd, RVS antislip-profiel.
De mooie treden zijn geleverd door Machinaal Timmerbedrijf van der Linden B.V. uit Veghel,  een bedrijf waarmee Van Grinsven Metaalbewertking regelmatig samenwerkt.

Treden van Essenhout